Puhdista ympäristömerkityillä tuotteilla

Vauvan vaatteiden pesu

Vauvan vaatteiden pesu kannattaa pitää mielessä jo vaatteita hankittaessa, tarkasta siis pesumerkinnät aina vauvan vaatteita ostessasi. Kiinnitä huomiota siihen, että pesu tapahtuu koneessa ja mahdollisimman yksinkertaisesti, sillä vauvan vaatteiden pesu käsin voi olla turhaa energiaa vaativa toimenpide pikkulapsiaikana.

Käytä hajustamattomia pesuaineita, kuten Lumme Kirjopyykki Sensitive pyykinpesunestettä.

Hajustamaton huuhteluaine tekee vaatteesta erityisen pehmeän ihoa vasten. Muista, että uudet vaatteet on pestävä ennen käyttöä, koska tuotantoprosessissa ja kuljetusketjussa niihin kertyy kemikaaleja ja likaa.

Kuinka lämmin pesulämpötila valitaan?

Hygienian takia bodyt, pyjamat ja muut tiiviisti ihoa vasten olevat vaatteet laitetaan vähintään 60-asteiseen pesuun. Monien vaatteiden suositeltu pesulämpötila on 40 astetta, vaikka ne kestäisivätkin 60-asteisen pesun. Ellet ole varma asiasta, kysy neuvoa vaatteen myyjältä tai valmistajalta.

Mitä värejä voi pestä samaan aikaan?

Moni pesee eriväriset vaatteet erikseen, koska vaatteiden ei haluta värjäytyvän. Moniväriset vaatteet pestään yhdessä vaaleimman sävyn kanssa.

Miten rasvatahrat saa pois?

Rasvatahrat voivat istua vaatteessa todella tiukasti. Lue lisää tarhanpoisto–ohjeita artikkelista “Tahranpoisto ennen pesua”.