Puhdista ympäristömerkityillä tuotteilla

Tahranpoisto ennen pesua

Tahranpoisto on helppoa, kun tietää muutaman niksin. Tahrojen kimppuun kannattaa käydä heti tuoreeltaan ja viimeistään ennen pesua. Useimmat tahrat on mahdollista puhdistaa ilman kovia tahranpoistoaineita.

Kokeile ensin luonnollisia keinoja

 

Monet luonnolliset, apteekista saatavat aineet kuten esimerkiksi sitruunahappo toimivat hellävaraisesti tahranpoistossa – tietysti tahran laadusta riippuen. Muun muassa hedelmätahrat, kuten marja- ja banaanitahrat lähtevät sitruunahapolla.

Sappisaippuaa voi käyttää myös tahranpoistoon. Hiero sappisaippuaa tahran kohdalle ja huuhtele. Pidä sappisaippua pois lasten ulottuvilta, jotta kukaan ei luule, että sitä voi käyttää käsien pesuun.

Steariinitahrat on helppo poistaa vaatteista laittamalla steariinitahran kohdalle talouspaperi ja talouspaperin päälle pyyhe. Tämän jälkeen silitä pyyhkeen päältä steariinitahran kohdalta keskilämmöllä tarkasti seuraten, kunnes steariini on imeytynyt talouspaperiin. Jos steariinia on runsaasti, vaihda talouspaperi ja/tai pyyhe. Ole silittäessäsi varovainen, jotta steariini ei pääse leviämään.

Useimmat rasvaiset tahrat puolestaan liukenevat tavallisilla, nestemäisillä astianpesuaineilla. Astianpesuaine tulee huuhtoa hyvin pois ennen pyykinpesukonetta, jotta se ei ala koneessa vaahtoamaan. Myös pyykinpesuainetta voi käyttää tahranpoistoon – hiero pesuainetta tahraan ja anna vaikuttaa hetki. Pese sitten tuote pesuohjeiden mukaan kuten normaalistikin pesisit.

Tarkista ostaessasi, että tuote kestää vesipesua. Tällöin myös tahranpoisto on helpompaa. Mikäli tuote ei kestä vesipesua, kannattaa tahranpoisto jättää suosiolla pesulan haltuun. Jos viet tuotteen pesulaan, kerro, jos olet yrittänyt itse tahranpoistoa ja mitä aineita olet käyttänyt.

Tahranpoisto on kamppailua aikaa vastaan

 

Mitä nopeammin käyt tahraan käsiksi, sitä helpommin se lähtee. Tahra kannattaa käsitellä heti tahranpoistoaineella ja jos vaatetta tai petivaatetta ei voi pestä heti, kannattaa tuote laittaa likoamaan veteen esimerkiksi ämpäriin odottamaan pesua.

Liuottimella tehtävä tahranpoisto – toimi näin

 

Joitakin tahroja on mahdotonta saada pois pelkillä pesuaineilla. Kun käytät liuotinta esimerkiksi öljytahran poistoon, tee ensin testi sauman tai helman sisäpuolelle.

  1. Aseta vaate puhtaalle, kosteutta imevälle alustalle, esim. vaalean froteepyyhkeen tai kaksinkertaisen talouspaperin päälle.
  2. Pyyhkeen tai talouspaperin tulee olla kestävän alustan päällä, ei esimerkiksi parketilla tai muovimatolla.
  3. Käsittele kangas nurjalta puolelta. Aloita pienellä määrällä liuotinta. Kostuta vaalealla kangaspalalla. Aloita reunoilta ja jatka kohti tahran keskustaa.
  4. Siirrä alustaa, kun siihen jää tahrasta jälki.


Lumme Tahranpoistaja

Lumme Tahranpoistaja

Lumme Tahranpoistajan PowerLiftSystemTM hyökkää tehokkaasti tahraan ja poistaa sen vaatteista kangasta vahingoittamatta. Tehokas esikäsittely sekä valko- että kirjokankaille. Tahranpoistoaine on tehokas jo 30 asteessa.