Puhtaamman ympäristön puolesta

Haluamme tehdä osamme puhtaamman ja terveemmän ympäristön puolesta. Olet varmasti huomannut kesäisin, miten levät pilaavat uimapaikkoja ja rantoja Itämerellä. Levät vaikuttavat myös veden kasvillisuuteen sekä kaloihin. Voimakas leväkukintojen kasvu johtuu suureksi osaksi rehevöitymisestä, jolle Itämeri on altistunut jo vuosia.

Fosfaatit rehevöittävät vesistöjä

Vesi kiertää luonnossa jatkuvasti. Vaikka viemärivesi johdetaankin ensin vedenpuhdistamoon, osa siihen huuhtoutuneista aineista päätyy lopulta luontoon. Yksi syy vesistön rehevöitymiseen on fosfaatit, joita käytettiin aiemmin pesuaineissa vedenpehmentiminä. Muun muassa tämän vuoksi fosfaattien käyttö pyykinpesuaineissa on kielletty EU:n alueella 30.6.2013 alkaen. Mitkään pyykinpesuaineet eivät siis enää sisällä fosfaattia.

Lumme-pyykinpesuaineet ovat aina olleet fosfaatittomia. Lumme- tuotteiden ainesosavalinnoissa on muutenkin huomioitu ympäristönäkökulmat. Lumme-pyykinpesunesteet valmistetaan Norjassa ja lyhyiden kuljetusmatkojen ansiosta myös hiilidioksidipäästöt/tuotteen hiilijalanjälki pysyvät pieninä.

Nestemäinen pyykinpesuaine kartonkipakkauksessa

Lumme-pyykinpesuaine on nyt pakattu kätevään kartonkipakkaukseen, joka on CarbonNeutral®-sertifioitu ja valmistettu yli 90 %:sesti uusiutuvista raaka-aineista. Lumme-tuotteet ovat saaneet ympäristömerkin riippumattomalta taholta. Joutsenmerkki takaa Lumme-tuotteiden ympäristötietoisuuden.

Tuulivoimaa ja kierrätettyä muovia

Lumme kodinpuhdistussuihkeet valmistetaan tehtaalla, joka toimii 100% tuulivoimalla eli uusiutuvalla energialla. Kodinpuhdistussuihkeiden pullot ovat valmistettu täysin kierrätetystä muovista.

Luonnolliset puhdistusliinat

Lumme Puhdistuliinat (Keittiö ja WC&Kylpyhuone) on valmistettu täysin selluloosasta, joka on puhdas luonnontuote. Liinat ovat kompostoituvia ja voit heittää ne hyvällä omalla tunnolla biojätteeseen tai kompostiin käytön jälkeen. Biohajoavuus on testattu Euroopan Unionin EN 13432:n standardin mukaisesti.

Lumme-tuotteiden ympäristömerkit

Ympäristöystävällisyyden osa-alueet

  • Ilmastovaikutus
  • Fossiilisten polttoaineiden käyttö
  • Toksisuus
  • Vesistöjä rehevöittävä vaikutus
  • Vesistöjä happamoittava vaikutus

Ympäristövaikutusten tarkastelu

Elinkaarianalyysissä tuotteiden ympäristövaikutuksia tarkastellaan kokonaisvaltaisesti. Esimerkiksi pesu- ja puhdistusaineiden kohdalla se tarkoittaa sitä, että muistetaan tuotteen ympäristöjalanjäljen syntyvän monista eri osatekijöistä, kuten: valmistukseen käytetyt raaka-aineet, valmistusprosessit, kuljetusvälimatkat, kuljetustapa, tuotteen käyttötapa, pakkausjätteen määrä ja käsittelytapa.