Puhdista ympäristömerkityillä tuotteilla

Pyykinpesuaineen annostelu

Lumme-tuotteet ovat ympäristötietoisia mutta puhdistavat silti pyykkisi tehokkaasti. Pienistä valinnoista syntyy suuria tekoja ja siksi Lumme-sarjan nestemäisiä pesuaineita tarvitsee käyttää vain vähäinen määrä.

Lumme-pyykinpesunesteet ovat 20 % tiivistetympiä – vettä ei kuljeteta tehtaalta kauppaan ja kotiin. Yhteen koneelliseen pyykkiä tarvitaan tosiaankin vain 35 ml pesuainetta. Lumme-pussissa on 0,8 litraa pesuainetta, jolla pesee 21 koneellista normaalilikaista pyykkiä: pesutarpeesta riippuen siis jopa useamman kuukauden pyykit!

Pyykinpesuaine ja veden kovuus

Veden kovuus vaikuttaa pyykinpesuaineen annosteluun. Veden kovuus määritellään sen mukaan, miten paljon kalsium- ja magnesiumsuoloja se sisältää. Vesi luokitellaan pehmeästä kovaan, ja pehmeä vesi ei vaadi yhtä paljon pesuainetta kuin kova vesi. Mitä enemmän kalkkia vedessä on, sitä kovempaa se on. Veden kovuus vaihtelee hieman myös vuodenaikojen mukaan. Vesi on suurimmassa osassa Suomea pehmeää, mutta tarkista oman paikkakuntasi vesilaitoksen tai kunnan nettisivuilta veden kovuus.

Pyykinpesuaineen annostelu

Tarkista pakkauksen kyljestä se, paljonko pyykinpesuainetta tulee annostella. Pyykinpesuaineen määrä riippuu pyykin likaisuudesta, määrästä sekä koneen täyttöasteesta. Muista tahranpoisto ennen pyykinpesua! Voit myös huuhdella tai liottaa likaisen pyykin ennen pesua. Näin pyykkiä ei tarvitse pestä useampaa kertaa.

Säästät sekä pyykinpesuainetta että pesukonettasi kun annostelet pyykinpesuaineen oikein – jos laitat pyykinpesuainetta liikaa, ei siitä ole hyötyä pyykin kannalta, mutta käytät pesuainetta turhaan ja haaskaat rahojasi sekä ympäristöä. Lisäksi liiallinen pyykinpesuaineen käyttö saattaa aiheuttaa sen, että sekä pesukoneeseen että vaatteisiin jää pyykinpesuainejäämiä. Kun pyykinpesuaine on annosteltu oikein, ei siitä jää jäämiä.

Pyykinpesuaineen valinta

Valitessasi pyykinpesuainetta ota huomioon se, millaista pyykkiä aiot pestä. Farkut vaativat erilaisen pyykinpesuaineen kuin valkoinen tyynyliina. Kun peset monivärisiä vaatteita, käytä kirjopyykille tarkoitettua pesuainetta. Kun peset lakanoita tai muuta valkopyykkiä, käytä valkopyykkipesuainetta. Lumme-sarjasta löydät pesuaineet kaikenlaiselle pyykille. Lisäksi löydät Lumme-sarjasta erityisesti herkkäihoisille suunnatut pyykinpesuaineet, jotka on kehitetty yhteistyössä Allergia, Iho- ja Astmaliiton kanssa.

Tahranpoistoaineet käyvät usein pyykin väristä riippumatta.