Puhdista ympäristömerkityillä tuotteilla

Uutuustuote: Pyykinpesuaine kartonkipakkauksessa

Vihdoinkin pyykinpesuaine ympäristöystävällisessä kartonkipakkauksessa.

Kartonkipakkaukset ovat varmasti kaikille tuttuja – mutta pyykinpesunesteiden tapauksessa uusinta uutta. Nestemäisen Lumme-pesuaineen kartonkipakkaus kehitettiin käytännön tulikokeissa ja yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Tehokkaalla tuotekehityksellä tuloksiin

Meille on karttunut kokemusta pesutuotteiden kartonkipakkauksista vuodesta 2019 lähtien. Silloin lanseerasimme tuotteita Norjassa. Menekki oli suurta alusta alkaen.

Palautteen ja parannusehdotusten perusteella viilasimme tuotteesta nopeasti kakkos- ja kolmosversiot. Nyt kaupoissa on parin vuoden kokemusten perusteella viimeistelty nelosversio.  Enää ei tarvita koe-eriä. Tämä tuote tuli jäädäkseen.

Kartonkipakkaus

  • Ei roisku tyhjennettäessä
  • Käytännöllinen arjessa
  • Helppo käyttää, helppo kierrättää
  • Sertifioitu CO2-neutraali kartonki, valmistettu 90-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista

Miksi nestekartonkipakkaus vasta nyt?

Tuotteemme oli ensimmäinen kartonkiin pakattu nestemäinen pesuainetuote Norjassa. Opeteltavaa oli siis paljon! Minkä kokoinen pakkaus on käyttäjälle kätevin? Mikä on pienin määrä pakkausmateriaalia, joka toimii käytännössä? Minkälainen tuote on arjessa sujuva ja helppo käyttää?

Tapamme mukaan halusimme testata ja kokeilla muutamia vaihtoehtoja löytääksemme parhaan, tarkoituksenmukaisimman ratkaisun.

Yhteistyötä

Ensimmäinen koe-erä oli pieni ja sitä myytiin valikoiduissa myyntipisteissä. Ennen suuren erän valmistusta pitää varmistua, että kuluttajat tosiaan valitsevat tuotteen hyllyltä. Toiseksi pitää varmistaa, että tuotetta on helppo käyttää ja kierrättää niin kuin on suunniteltu. Kun aloittaa pienestä, voi palautteen perusteella kehittää tuotetta asiakkaiden kanssa ja välttää hukkatuotteiden valmistuksen.

Asiakkaidemme kommenttien perusteella uudistimme tuotetta heti alkumetreillä pari kertaa. Näin saatiin tuote, jota todella haluttiin ostaa, käyttää ja kierrättää. Ilman asiakkaitamme ei olisi tuotettakaan! Kiitos avusta.

Parasta palautetta olemme saaneet tuotteen toimivuudesta arjessa. Olemme ylpeitä tuotteestamme! Saksia ei tarvita. Aukko ei ole liian suuri eikä liian pieni. Roiskeita ei tule, eikä ainetta mene haaskuun. Kartonkipakkauksesta neste on helppo kaataa pois, ja pakkaus on helppo kierrättää. Korkillisesta rasiasta pesuainetta voi ottaa vain vähän kerrallaan, esimerkiksi jo käytössä olevaan annosteluastiaan.

Miksi kartonkipakkaus?

Olemme alusta asti panostaneet kierrätettäviin, kestävän kehityksen mukaisiin pakkauksiin. Muovipulloissa käytämme uusiomuovia, etiketit valmistetaan uusiutuvista luonnonvaroista. Nyt uusi valintamme vie meitä jälleen askeleen eteenpäin, sillä kierrätettävä pakkaus on lähes kokonaisuudessaan uusiutuvista raaka-aineista. Sertifioitu, hiilineutraali kartonki, valmistettu yli 90 %:sesti uusiutuvista raaka-aineista.

Pakkaus on muodoltaan ja tilavuudeltaan optimaalinen kuljetettava elinkaarensa kaikilla etapilla: niin pakkausmateriaalin valmistajalta täyttöpaikkaan kuin valmiina tuotteena jälleenmyyjille. Materiaalin ja muodon ansiosta kuljetuslavalle mahtuu monta tuotetta eikä pakkauksista kerry ylimääräistä painoa. Keveyden ja tilansäästön ansiosta kuljetuksen ja polttoaineen tarve vähenevät.

Näin käytät nestemäisen Lumme-pesuaineen kartonkipakkausta

  1. Avaa korkki.
  2. Kaada tuotetta kartonkipakkauksesta käyttöhetkellä pesuainepalloon tai automaattisesti annostelevan pyykinpesukoneen lokeroon.
  3. Pese kädet (kuten kaikkien pesuaineiden käsittelyn jälkeen).
  4. Kun kartonkipakkaus on tyhjä, litistä ja kierrätä tyhjä kartonkipakkaus kuten muut nestekartongit. Pakkausta ei tarvitse huuhdella.

Muista! Kaipaamme kartonkia takaisin materiaalien kiertokulkuun, joten litistä tyhjä pakkaus ja toimita se paikallisten ohjeiden mukaan pahvinkierrätykseen.

Oletko jo kokeillut kartonkipakkausta omassa arjessasi? Kerro meille, mitä mieltä olet! Postaa mielipiteesi Facebookissa tai Instagramissa!