Puhdista ympäristömerkityillä tuotteilla

Pesuaineen määrällä on väliä!

Hupsista. Se käy niin helposti. Ehkä pieni loraus vielä? Joskus sen tekee ihan tarkoituksella. Pesuainetta kaataa ”vähäsen lisää, niin tulee varmasti puhdasta”. Stop tykkänään! Liika on liikaa. Me kerromme, miksi.

Tunnustamme rehellisesti, että jokainen meistä täällä pesutiimissä on ajatellut niin. Nimittäin luullut, että vaatteet tosiaan tulevat vähän puhtaammiksi. Mutta pesutuotteemme ovat niin tiivistä tavaraa, ettei niitä todellakaan tarvitse käyttää enempää kuin ohjeessa sanotaan. Sitä paitsi suositeltuun käyttömäärään on hyvät perusteet.

Vaate voi hyvin

Jos pesuainetta kitsastelee, vaatteeseen voi jäädä likaa ja tahroja. Mutta tahraisia vaatteita ripustat kuivumaan silloinkin, jos käytät pesuainetta ylen määrin. Pesuaineemme on koostumukseltaan sellainen, ettei se vaahtoa tarpeettomasti. Jos annostelet sitä liikaa, muodostuva vaahto voi häiritä pesukoneen pesusuoritusta. Pesurummussa likapyykin on tarkoitus saada vähän ”pyöritystä, ja liiallinen vaahto on tavallaan vaatteiden tiellä. Silloin ne ei välttämättä peseydy hyvin. Joihinkin materiaaleihin, kuten farkkukankaaseen, voi jäädä ikäviä raitoja sekä liian vähäisestä että liian suuresta peseuainemäärästä

Iho voi hyvin

Jos pesuainetta on liikaa, osa voi jäädä vaatteisiin, ellei huuhteluohjelma ole riittävän tehokas. Pesutuotteemme ovat dermatologisesti testattuja, joten jäämät eivät ole terveydelle vaarallisia, mutta silti ne voivat kutittaa tai ärsyttää erittäin herkkää ihoa.

Ympäristö voi hyvin

Pesuaineen ylenpalttisesta kulutuksesta ei hyvää seuraa – ja se koskee koko ketjua. Mitä enemmän pesuainetta kulutetaan, sitä enemmän myös tuotetaan ainesosia, pakkauksia, rahtia, kuljetuspäästöjä, roskaa ja niin edelleen. Kaiken päätteeksi syntyy pesuvettä. Tietenkin panostamme aineiden nopeaan hajoavuuteen ja mahdollisimman pieneen ympäristökuormitukseen. Mutta silti haluamme vähemmän kaikkea tätä!

Lompakko voi hyvin

Tiedätkö, kuinka paljon pyykkiä peset vuodessa? Siitä tulee aika monta pesurummun pyörähdystä. Jos annostelet pesuaineen joka kerta ohjeen mukaisesti, pitemmän päälle ainetta säästyy paljon. Pienempi kulutus = rahaa säästöön.

Pääset heti alkuun, kun käyt tarkistamassa pesuaineen pakkauksesta, mikä on suositeltu käyttömäärä. Säästät vaatteita, rahaa ja ympäristöä. Win-win-tilanne, jota ei kannata ohittaa!