Puhdista ympäristömerkityillä tuotteilla

Lumme -tuotesarja on kasvipohjainen

Veganismi merkitsee monelle kokonaisvaltaista suhtautumista kuluttamiseen. Se koskee sekä ruokatuotteita että kulutustuotteita.

Vegaanisten tuotteiden merkitys on tasaisessa kasvussa.  Kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia tuotteiden sisällöstä. Moni toivoo, etteivät tuotteet vahingoita eläimiä eivätkä ympäristöä.

Mitä ”vegaaninen” oikeastaan tarkoittaa?

Veganismi on eettinen periaate ja elämäntapa. Se perustuu kaiken elävän kunnioittamiseen – myös eläinten. Tämän takia halutaan kaihtaa tuotteita, jotka on valmistettu kokonaan tai osittain eläinperäisistä aineista.

Vegaanin ruokavaliossa on vain kasvikunnan tuotteita eikä mitään eläinperäistä, kuten kananmunia, maitotuotteita tai hunajaa. Hän välttää muitakin eläinperäisiä tuotteita, kuten turkkeja, villaa, silkkiä ja nahkaa.

Millainen on vegaaninen tuote?

Kasviperäisellä tai vegaanisella tuotteella tarkoitetaan yksinkertaisesti sitä, ettei tuote sisällä mitään eläinkunnasta peräisin olevaa.  Tuotteita ei myöskään ole testattu eläimillä.

Mistä tunnistaa vegaanisen tuotteen?

Ruuasta on melko helppo selvittää, onko se vegaaninen vai ei. Ilmiselviä esimerkkejä eläinperäisistä ainesosista ovat liha kala, munat ja maitotuotteet.

vegan

Joskus tunnistaminen voi olla haastavaa, mutta yleensä asia käy ilmi perehtymällä ainesosaluetteloon. Aina ei kuitenkaan ole selvää, mitä jotkin kemialta kalskahtavat aineet käytännössä tarkoittavat. Siksi joissakin tuotteissa on pakkauksen päällä merkintä vegaanisuudesta. Useimmat vegaanisten tuotteiden valmistajat merkitsevät tuotteensa selvästi.

Lumme -tuotesarja on kasvipohjainen

Lumme-sarjassa on kestäviä, hyvältä tuoksuvia ja tehokkaita tuotteita. Ainesosat on valittu tarkoin, eikä mukana ole tarpeettomia raaka-aineita. Yhtäkään tuotettamme ei ole testattu eläimillä, eivätkä ne sisällä eläinperäisiä ainesosia. Lumme-puhdistussuihkeilla on Vegaanimerkki.