USEIN KYSYTTYÄ

Usein kysyttyä

Tällä sivulla löydät muutamia yleisimmin kysyttyä kysymyksiä koskien Lumme- tuotteita. Mikäli joku asia jää askarruttamaan, voit olla yhteydessä yhteydenottolomakkeen kautta.

Tuotteemme ovat läpäisseet erilaisia testejä ja tuotteemme ovat ympäristömerkittyjä.

Lumme-sarjan nestemäisille pyykinpesuaineille ja puhdistussuihkeille on myönnetty Pohjoismainen Ympäristömerkki, Joutsenmerkki. Joutsenmerkkiä ei myönnetä, mikäli tuote ei ole yhtä tehokas kuin vastaava joutsenmerkitön tuote. Joutsenmerkki kertoo siis paitsi ympäristön huomioimisesta myös tuotteen tehokkuudesta. Joutsenmerkityt tuotteet täyttävät tiukat kriteerit, jotka ottavat huomioon tuotteen koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset, joita ovat mm. ilmaston lämpeneminen, vesistöjen rehevöityminen ja ympäristön kemikalisoituminen. Lue lisää Joutsenmerkistä heidän sivuiltaan https://joutsenmerkki.fi

Lumme Puhdistusliinoissa on Ruotsin luonnonsuojeluliiton myöntämä Bra Miljöval (Hyvä ympäristövalinta) -ympäristömerkki. Bra Miljöval-ympäristömerkki kertoo tuotteista paljon – esimerkiksi tuotteen ainesosat vaikuttavat vesistöön vain vähän tai eivät lainkaan, ja käytön jälkeen ainesosien on hajottava tiukkojen vaatimusten mukaan. Vaatimuksia on myös tuotepakkaukselle, jotta ympäristövaikutus olisi mahdollisimman vähäinen ja luonnonvarojen hyödyntäminen tehokasta. Lisätietoa Ruotsin ympäristömerkistä eri tuoteryhmissä voit lukea ruotsiksi täältä

Vie tyhjä pakkaus kartonkipakkausten keräyspisteeseen. Korkin voit irrottaa ja laittaa erikseen muovinkeräykseen.

Nestemäiset pesuaineemme sisältävät pehmentäviä aineita, mutta eivät ”huuhteluaineita” sanan varsinaisessa merkityksessä. Tuotteiden tuotesisällöt ja käyttöturvallisuustiedotteet voit lukea tuotekohtaisesti kunkin tuotteen tuotesivulta täältä: https://www.lumme.fi/tuotteet/

Ehdottomasti. Lumme Kirjopyykki ei sisällä valkaisuaineita, joten se on erittäin hellävarainen väreille.

Annostele aine pesupalloon, jonka laitat koneen pesurumpuun. Vaihtoehtoisesti voit annostella aineen suoraan koneen pesuainelokeroon. Esipesua ei tarvita.

Nykyään pesukoneet säästävät energiaa ja käyttävät mahdollisimman vähän vettä. Toisaalta pesuaineet ovat koostumukseltaan entistä tiiviimpiä ja näin ollen vaikealiukoisempia. Siksi jauhemaiset pesuaineet eivät aina liukene täydellisesti, vaan koneeseen ja vaatteisiin jää pesuainejäämiä. Ehkäiset ongelman käyttämällä nestemäistä pesuainetta.

Useimmat kuluttajat haluavat pyykin tuoksuvan hyvältä. Valikoimassamme on myös hajustamattomia pesuaineita.

Valitse nestemäinen pesuaine, jossa on hajusteita vähän tai ei lainkaan, esimerkiksi Lumme Kirjopyykki Sensitive tai Lumme Kirjopyykki Sensitive Pyykinpesujauhe.

Ei. Lumme-tuotteita ei testata eläinkokeilla.

Eivät sisällä. Lumme-tuotteet sisältävät vain kasviperäisiä aineita.

 

Ei. Puhdistusliinan käytön jälkeen pintaa ei tarvitse huuhdella.

Kestovaippojen käyttäjä säästää luontoa. Vaippojen kanssa voi pestä muuta pyykkiä. Uudet vaipat kannattaa pestä kerran tai pari ennen käyttöä.

Pesussa kannattaa noudattaa valmistajan pesuohjeita. 60°C on riittävä pesulämpötila hygienian ylläpitämiseksi. 90°C pesua ei tarvita, ellei lapsella ole infektiota vaippa-alueella. Vaippahousuissa pesulämpötila voi olla alempi. Villaiset vaippahousut tulee pestä käsin tai hellävaraisella villaohjelmalla korkeintaan 30 asteessa.

Allergioiden ja yliherkkyysreaktioiden välttämiseksi tulee kestovaipat pestä aina hajusteettomalla pesuaineella ja käyttää tavallista pienempää pesuainemäärää.

Kestovaippoja voi kierrättää useammilla lapsilla.

Tarkasta villavaatteen pesuohje. Jos vaate kestää konepesua, valitse villapesuohjelma. Yleensä villavaatteet pestään käsin. Käytä pesuun villalle tarkoitettua nestemäistä pesuainetta tai hienopesuainetta.