Puhdista ympäristömerkityillä tuotteilla

Onko kartonkipakkaus muovia parempi?

Lumme tuo markkinoille pyykinpesuaineita kartonkipakkauksessa. Tiedätkö, miksi kartonki on muovia parempi?

Kartonki on lähtökohtaisesti muovia parempi raaka-aine, koska se on luonnollista alkuperää. Kuten tunnettua, kartonki valmistetaan puusta, joten se on osa luonnon hiilen kiertokulkua.

Muovia valmistetaan öljystä. Muoviakin voidaan toki kierrättää, mutta valitettavasti silti vain 9 prosenttia maailman muovista päätyy aidosti uudelleen käyttöön. Hajoamiseen voi kulua jopa 1 000 (!) vuotta. Eikä unohdeta, että tähän mennessä maapallolla on valmistettu jo yli 8 miljardia tonnia muovia.

Toisin sanoen: kannattaa painaa jarrua siellä, missä voidaan. Ehkäpä tulevaisuudessa nähdään muita kuin fossiilisiin raaka-aineisiin perustuvia muoveja, jotka ovat yhtä hyviä (tai jopa parempia) kuin paperipohjaiset tuotteet. Mutta niitä odotellessa muovipullon korvaava kartonkipakkaus on paras ratkaisu.

Nestemäinen pyykinpesuaine kartonkipakkauksessa

Ympäristönäkökulman takia ryhdyimme käyttämään kartonkipakkausta. Muovipakkausten kierrätys on usein haastavaa, sillä tyypillisesti valmistuksessa on käytetty ainakin kahta eri muovilajia. Kartonkipakkaus sen sijaan voidaan kierrättää muun paperi- ja kartonkimateriaalin seassa.

Jos kartonkipakkauksen sisäpinnalla on muovikerros, se erotetaan paperikuidusta kierrätysprosessissa ja käytetään energiajätteenä. Tyhjentynyttä nestekartonkipakkausta ei tarvitse pestä, sillä pieni tuotejäämä pakkauksen seinämissä ei haittaa.

Yhdessä kohti vihreämpää tulevaisuutta

Oletko jo kokeillut kartonkipakkausta omassa arjessasi? Kerro meille Facebookissa tai Instagramissa! Anna risuja tai ruusuja, arvostamme kaikkia mielipiteitä. Yhdessä asioita ratkomalla pääsemme askel askeleelta kohti vihreämpää tulevaisuutta!