Puhdista ympäristömerkityillä tuotteilla

Lumme pyykinpesunesteet nyt uusissa, hiilineutraaleissa kartonkipakkauksissa

Ympäristötietoisista kodinpuhdistustuotteista tunnettu Lumme tuo ensimmäisenä markkinoille nestemäisen pyykinpesuaineen kartonkipakkauksessa. Hiilineutraali kartonkipakkaus säästää 90 % muovia tavanomaisiin pesuainepakkauksiin verrattuna. Tyhjä pakkaus lajitellaan kartonkikeräykseen juomapakkausten tavoin.

Pohjoismainen kodinpuhdistusmerkki Lumme tuo kauppoihin kartonkiset pesuainepakkaukset, jotka ovat CarbonNeutral®-sertifioituja ja helppokäyttöisiä. Hiilineutraali kartonkipakkaus on ensimmäinen laatuaan nestemäisissä pyykinpesuaineissa Suomen markkinoilla.

”Kuluttajat ovat huomattavasti aiempaa ympäristötietoisempia ja haluavat vähentää etenkin muovinkulutustaan. Lumme-pussipakkauksiin verrattuna uusi kartonkipakkaus säästää 50 % muovia, ja tavanomaisiin pesuainepakkauksiin verrattuna 90 %. Orklalla vastuullisiin pakkausmateriaaleihin panostaminen onkin vastuullisuustyön keskiössä”, kertoo Orkla Caren markkinointipäällikkö Annika Lybeck.

Myös Lumme-pesuaineiden koostumusta on uudistettu, ja pesuaine on nyt entistä riittoisampaa – yhteen koneelliseen pyykkiä tarvitaan vain 35 ml pesuainetta. Uudesta kartonkipakkauksesta riittää pesukertoja 21 koneelliseen pyykkiä, mikä on 1 pesukerta enemmän kuin kooltaan suuremmassa Lumme-pussipakkauksessa.

Lumme-pesuaineet ja kartonkipakkaus valmistetaan Norjassa Skin tehtaalla, joka saa energiansa täysin uusiutuvista lähteistä. Uuden pakkauksen kehitystyö aloitettiin tehtaalla jo 2019, ja sitä on testattu Norjassa yli 3000 kuluttajalla.

”Hiilineutraalia kartonkipakkausta pidettiin paitsi vastuullisena myös käyttäjäystävällisenä, sillä purkista on helppo annostella pesuainetta, pakkaus on näppärä säilytettävä ja helppo tyhjentää sekä kierrättää”, Lybeck kertoo.

Nestekartonkipakkauksissa ei voida kokonaan luopua muovista, vaan niissä on oltava suljettava korkki ja muovikalvo sisäpinnalla. Uusissa pakkauksissa muovin lähde on kuitenkin entistä vastuullisempi biomuovi, joka valmistetaan pohjoismaisen puuteollisuuden ylijäämästä.

Joutsenmerkityillä pyykinpesuaineilla tiukat ympäristökriteerit

Kaikille Lumme-sarjan nestemäisille pyykinpesuaineille on myönnetty Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki. Myös uusi Lumme-kartonkipakkaus on suunniteltu niin, että se täyttää Joutsenmerkin pesuaineiden pakkauksille asettamat kriteerit.

”Joutsenmerkittyjen pesuaineiden pakkausvaatimukset ovat tiukat. Pakkauksilta edellytetään, että ne on suunniteltu kierrätykseen sopiviksi. Tähän päästään asettamalla materiaaleille ja niiden määrille vaatimuksia, suosimalla uusiutuvia raaka-aineita sekä kierrätysmateriaalien käyttöä”, Joutsenmerkin asiantuntija Mari Åkerberg selvittää.

Lumme-tuotteissa ympäristön huomioiminen, vastuullisuus ja kuluttajien tarpeisiin vastaaminen on kaiken ytimessä.

”Haluamme tehdä vastuullisista valinnoista helpompia kehittämällä tuotteita, joilla saa tehokkaasti puhtaan kodin ympäristö huomioiden. Käytämme vähemmän muovia, pienennämme tuotteidemme hiilijalanjälkeä ja varmistamme tuotteidemme tehon ja ympäristötietoisuuden kolmannen osapuolen sertifioinneilla”, Lybeck sanoo.

Tutustu tuotteisiin