Puhdista ympäristömerkityillä tuotteilla

Joutsenmerkki

Lumme-sarjan kaikille pyykinpesuaineille sekä puhdistussuihkeille on myönnetty Pohjoismainen Ympäristömerkki eli Joutsenmerkki.

Yli puolet suomalaisista valitsee päivittäisostoksilla aina tai usein jonkin vastuullisuusmerkityn tuotteen, kertoo helmikuussa 2018 Kantar TNS:n tekemä selvitys. Noin kolme neljäsosaa kuluttajista uskoo, että arjen pienillä vastuullisilla valinnoilla on merkitystä.

Suomen tunnetuimmat vastuullisuusmerkit ovat pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki, luomumerkki ja Reilun kaupan merkki: 80 % kuluttajista tuntee ne ainakin nimeltä.

Joutsenmerkki Lumme-tuotteissa

Lumme-sarjan kaikille nestemäisille pyykinpesuaineille  sekä puhdistussuihkeille on myönnetty Pohjoismainen Ympäristömerkki eli Joutsenmerkki. Joutsenmerkkiä ei myönnetä pyykinpesuaineelle, mikäli se ei ole yhtä tehokas kuin vastaava Joutsenmerkitön tuote. Joutsenmerkki kertoo siis paitsi ympäristön huomioimisesta myös pyykinpesuaineen tehokkuudesta.

Joutsenmerkki

Joutsenmerkitty tuote on paras vaihtoehto ympäristölle, turvallisempi käyttäjälle ja testatusti laadukas. Joutsenmerkityt tuotteet täyttävät tiukat kriteerit, jotka ottavat huomioon tuotteen koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset, joita ovat mm. ilmaston lämpeneminen, vesistöjen rehevöityminen ja ympäristön kemikalisoituminen.

Lumme-tuotteiden tavoitteena on aiheuttaa minimaalinen ympäristövaikutus, jotta luonto säästyy jälkipolville.

Lue lisää Joutsenmerkistä!